Revyens historie

I 1980 fik Jens Plenge den idé, at man skulle genoplive Lillerød Revyen med LIF (nu AFK) som “bagland”. Ca. 30 år tidligere havde der været lokalrevy i Lillerød. Det foregik dengang på kroen, som lå lige overfor Allerød (dengang Lillerød) Station.
Jens henvendte sig til mig, som han kendte fra Overdrevsscenen og spurgte, om jeg ville være instruktør. Han havde også fundet forskellige skuespilleremner, dels fra Overdrevsscenen, dels fra forskellige grene af LIF.
Det første hold revyskuespillere kom til at bestå af: Pernille Henriksen, Hanne Kjær, Mona Rasmussen, Jette Rask, Ida Jensen, Finn Haslev, Finn Jørgensen, John Ingerslev, Jens Borød, Knud Pedersen (som også havde været med i den tidligere Lillerød revy), mig selv, samt Jesper Hyldgaard, der dog kun var med som Prins Henrik i åbningsnummeret, da han samtidig var meget optaget af Danterne.

Regissører ved den første forestilling var Jens Plenge og Kaj Rasmussen. Lys og lyd blev dengang klaret af Peter Christensen (Peter Lyd).
I det hele taget var der stor opbakning bag revyen. Nogle tog ferie for at arbejde med alt det praktiske, nogle sov i Centerhallen om natten, så ikke det dyre og lejede lysudstyr skulle blive stjålet, der udover hjalp en masse unge mennesker med at servere på festdagene.
Som sminkører havde vi dengang Anita Haslev og Inge Plenge, der begge var fænomænale til at få os til at ligne “ofrene”.

Nogle af vores yndlingsofre de første år var den lokale journalist Karen Nordstrøm, i revyen omdøbt til N. Ordstrøm. Aage Petersen hvis “nej nej nej” var velkendt af mange af Lillerøds borgere, og så naturligvis Oscar Jensen, der måtte lægge ryg til alt, hvad der kunne laves numre om i byrådet.

Dette hold fortsatte et par år, men selvfølgelig skete der udskiftninger hen ad vejen. Nogle flyttede, andre fik mere krævende arbejde osv. Da Pernille skulle videre med sin uddannelse blev hun erstattet af Vibeke Slyngborg. I 1984 kom Steen Sehested med, og det var heldigt, for da borgmesteren kom til at hedde Nybo Andersen, påstod denne at Steen lignede ham mere end han selv gjorde. I det hele taget har vi været heldige med vore “borgmesterkandidater”, for da Eva Nejstgaard kom på denne post, medvirkede Winnie West, og hun var meget nem at lave om til Eva.

Vores første dekoratør hed Jonna, senere overtog Lis Berqvist jobbet. Selv var jeg instruktør de første 14 år, så overtog først Vibeke Slyngborg, senere Frederikke Rasmussen dette hverv. Som nævnt har der været flere, som har været med nogle år og er gledet ud igen. Kasper Holmboe og Anders Borød var begge med et par sæsoner, og gik så videre andre steder. I løbet af 80’erne opstod begrebet “de to på bænken” fremstillet af Jens Borød og Finn Jørgensen, og i mange år var de et fast indslag i revyen, og kommenterede “livets gang i Lillerød”. Vi har også haft royalt besøg op til flere gange, og tv-kendinge har gæstet revyen.

Revyen er på mange måder et “familieforetagende”. I 1988 kom Frederikke med på scenen. Peter Lyds søn Anders, som var med i Centerhallen fra ganske lille, har gennem en del år stået for lys og lyd sammen med sin far. Ligeledes har Nina og Arne Plenge, samt hans kone Pia overtaget meget af forældrenes arbejde. Udover de her nævnte har mange ægtefæller hjulpet til bag scenen, ved omklædning og scenearbejde. I mange år var Birgitte Borød sufflør og senere kom Kirsten Bergendorff til. Som kostumier kan nævnes Jette Bek, som har været med i mange år. I de senere år har der været flere om det.
Som vores allesammens madfra skal Steffen nævnes, uden ham ville holdet ikke fungere, for mad skal der jo til, når alle er i hallen så mange timer. Grete Hermansen har i mange år været revybandets kapelmester. Hun har haft forskellige musikere: Søren Friis, Verner Lund, Niels Erik Nielsen, Morten Borød samt Kåre Videbæk.

Udover de nævnte deltager et utal af mennesker bagved scenen.
Det kræver mange mennesker og en stor indsats fra disse at få Lillerød revyen på skinner.

 

  • Tove Rasmussen